Wij helpen kinderen uit armoede groeien

Over Kringloop voor Red een Kind

Over ons

Als je het aan ons vraagt, dan zij wij de leukste kringloop van Nederland. Dus wees van harte welkom in een van onze schone en ruime winkels, waar we met enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers werken. We nemen graag goederen van je aan die een tweede leven verdienen. En we nodigen je uit om heerlijk rond te snuffelen in ons uitgebreide, verrassende en steeds wisselende aanbod. Door bij ons te winkelen steun je de projecten van stichting Red een Kind én draag je bij aan een schonere toekomst. Dat is dubbel zo duurzaam!

Ons verhaal
In 2017 opende stichting KLIMREK de eerste winkel van Kringloop voor Red een Kind. Waar we begonnen met één kringloopwinkel in Zwolle-Zuid, zijn dit er nu meerdere door heel Nederland. Deze kringloopwinkels dragen bij aan de missie van stichting Red een Kind; zij steunen kinderen in armoede en nood, hun familie en hun hele omgeving. In onze winkels gaan alle netto-opbrengsten naar de programma’s van Red een Kind. Als vrijwilliger, klant en brenger van tweedehands goederen draag je dus actief bij aan het steunen van kinderen die het meest worden geraakt door armoede.

Stichting Red een Kind
Red een Kind is een christelijke, internationale organisatie die toekomst geeft aan kinderen in armoede en nood, hun familie en hun hele omgeving. Dat doen ze door de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken: mensen willen graag zélf hun problemen oplossen, dus geeft Red een Kind ze tools om hiermee aan de slag te gaan. Op deze manier is duurzame verandering in situaties van armoede mogelijk en versterkt Red een Kind de weerbaarheid van hele gezinnen tegelijk. Ouders vergroten in zelfhulpgroepen hun inkomen en daarmee hun zelfvertrouwen. Kinderen krijgen zicht op een toekomst zonder armoede.

Red een Kind is ervan overtuigd dat God ouders en kinderen aan elkaar geeft en dat thuis de beste plek is om op te groeien. Het dorpsprogramma van de organisatie passeert ouders daarom niet, maar ondersteunt hen juist in de zorg voor hun kinderen. Uiteindelijk is het doel van Red een Kind dat kinderen en gezinnen zelfstandig verder kunnen. Red een Kind werkt met kerken en christelijke organisaties ter plekke samen om dit mogelijk te maken.

 

Meer over Red een Kind